12 нояб. 2009 г., 17:07

Искай 

  Поэзия » Любовная
701 0 3

Искай слънце и аз ще ти дам -

искай само,  което го мога!

Искай огън - не искай тамян,

искай вяра, щом идваш с тревога!

 

Искай полъх, по-нежен от бриз,

искай бяло кокиче в косите,

искай стих върху сребърен лист

да целуне и пие сълзите ти.

 

Искай буря и топло гнездо,

после - спомен, препуснал на стреме;

искай мирис на билки в сено,

после - тихо, безоблачно време.

 

Искай слънце и аз ще ти дам -

искай само, което го мога!

Искай огън - не искай тамян,

искай вяра, щом идваш с тревога!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??