24 июл. 2015 г., 21:25

Искам да питам 

  Поэзия » Гражданская
308 1 2

                                                    Искам да питам

 

 

Кога ви додея мирно да живеете?

Рода си по чужди езици да пилеете.

Нозете си в чужди обувки надявате

и родното без милост пропилявате.

 

В молитви заклехте патриотизма.

И като джобни пари скътахте егоизма.

И все едно ви е,че има бедни и богати.

И мачкат земята нечестиви, брадати.

 

Вярно е, че крушата далеч не пада.

Все едно ви е кой гладен страда.

Кой от куршуми в ден светъл да се пази.

И кой народа ни със злоба гази.

 

Все още предлагам ви ръка, а не юмрук.

Безумци, спрете! Моля! Родината е тук.

Не я обличайте вие в черно...

Това е вашата демокрация навярно...

 

Но ще се моля аз, лъжедемократи,

дано Бог в ада да ви прати.

Ще се моля и боря слънце да изгрее.

Не на враждата и всеки да живее.

© Йонка Янкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Тони добро утро мила.Радвам се ,че мога да прочета твоите хубави мисли. Поздрав и благодаря.
  • Добро утро,Йонче! Поздравявам те за новата ти творба
    и твърдата гражданска позиция!Хубав ден!
Предложения
: ??:??