5 апр. 2015 г., 11:53

Искаш ли да ти разкажа 

  Поэзия » Любовная
1163 3 4

Искаш ли сега да ти разкажа

за времето, в което теб те нямаше,

от нямането нощите не спяха,

а утрото? Бе пак самотна чаша.


Обичахме се лятото по пясъка,

а после три сезона с дъх на незабравки,

утеха бе на устните ти блясъка

от снимка край морето... с мен задявка.


От толкоз обич глас не ми оставаше

да викам надалеч, дано ме чуваш,

а теб те нямаше... и нямаше,

болях те есенно и пролетно жадувах.


И цяла вечност... ето ти обичане,

един сезон, а другите... въздишка,

една мечта със нотки на обричане

и стих един, любов, да те опиша...



© Красимир Трифонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??