Благотворителност
Кампании рекламни
от личности безсрамни,
в които срещу слава
парата се дарява –
да кажем всички ние,
че щедрост в тях се крие.
Ако искат да помагат
безвъзмездно някой друг,
за какво тогава слагат
те и името си тук?
Та това е сделка явна:
първо скромна сума дават,
а в замяна име славно,
уж неволно, получават.
Вижда се, че туй са чисти
и прозрачни далавери
от известни егоисти
и суетни лицемери.
© Марин Цанков Все права защищены
няма аванта!