30 июл. 2013 г., 22:00

Изгубена любов 

  Поэзия » Любовная
589 0 0

Всяка вечер самотна те чакам

и се чудя защо е така.

Заслужавам ли бавно във мрака

като свещ да догарям сама.

 

И през всичките тези години

аз отдавам любов и мечти,

правя планове скромни да имаме

дом, семейство и малко пари.

 

Ти си този, за който аз вярвах,

че ще бъде единствен за мен,

че ще имаме истинско щастие,

скъпи спомени, пламенен ден.

 

Но отново самотна те чакам

и се чудя защо е така.

Как така се развалят нещата,

как се трупа в сърцето тъга.

 

Пак във мрака с последна надежда

опит правя да върна това,

за което мечтаехме заедно,

не отдавна, но бяхме деца.

 

Аз пораснах и искам стабилност,

мъжко рамо, семеен уют.

И със гордост да казвам на всички:

„С него споделям аз земния път.”

© Преслава Петкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??