Любов ли си или не си?
Омраза... страх – ясно ми кажи!
Защо се криеш в тъмнината?
Знам че там си, зад вратата.
Знам че тайно ти надничаш,
знам че дебнеш мене ти,
знам че много ми приличаш,
моя сянка си нали?
Да те мразя ли или обичам?
Добро ли си или не си?
Какво си ти и как да те наричам?
Моля ясно ми кажи!
Не крий се ти във тъмнината
покажи се ти на светлина.
Не свеждай ти главата
покажи се пред света!
Ти си миналото ми достойно,
моите майка и баща,
ти – огнището ми родно
покажи се пред света!
Защо се криеш ти във тъмнината,
във студа, във самота?
Защо си свеждаш ти главата?
Покажи се пред света!
Защо се криеш зад вратата?
Излез, до мене застани.
Ще ти хвана аз ръката –
родител си ми ти!
Не си направил нищо недостойно,
защо така изпитваш срам?
Ти – миналото ми достойно
излез, няма аз да те предам!
© Деница Марашева Все права защищены