8 окт. 2015 г., 23:39

Жената 

  Поэзия » Любовная
388 1 2

                                                                Жената

 

 

Тя  е красива!

Силна  като опиващо вино!

Топла!...Есенна!... Съвършена!

Могъща като земята.

Сигурна в своите сили.

Тя изгрява в своето лято.

Целувана и обичана, но тъжна.

Като есенни листа са пръснати

надеждите, вярата и радостта.

Брулена от есения вятър,

 но ухаеща на птолет

.Есенна! Тиха и бурна!

Обича и обич й трябва.

През сезоните търси любовта.

Тя жената е красива

 есенно топла и вярна,

търсеща, молеща от жажда,

за утрешната роса, без сълзи в очите,

за топлина и нежност в дните.

Живей жена! Обичана и щастлива!

Защото сърцето ти от любов прелива.

 

© Йонка Янкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??