Жените остаряват
Навън есенен дъжд ръми
чука по стъклото и шуми
връща ме в детство тъжно
то да живее трудно бе длъжно.
А есента красива, жълтолика
натрупва листа жълти и вика
да раста, да живея, да се радвам
"Обичам те, живот" да казвам.
В есен, пролет, зима, в лято
на идеали и мечти бе богато
детето е пораснала жена
и не търси от никого вина.
Насъбрала деца и внуци, както есента
с полъх тих гони своите листа
жената спира в своята есен
заслушана, припява нежна песен.
Расте човек трудно, но пак старее
дали трудно или лесно се живее
не забелязано косите побеляват
влюбени в живота жените остаряват.
© Йонка Янкова Все права защищены