9 мая 2006 г., 00:52

Жив мъртвец 

  Поэзия
728 0 1

Жив мъртвец


Един глас в мене шепне,

объркани думи неспирно ми мълви,

едно чувство в дълбините тръпне

несподелено, прави кървави следи.

 

Едно лице с блуждаещ поглед,

пребледняло, наподобяващо мъртвец,

все още живо, прави оглед,

все още вярата плете венец.

 

Едно тяло истинало от болка,

една плът изпълнена с копнеж,

сълзите парещи лекуват го и топлят,

стопяват обвилият го скреж.

 

Една душа, препускаща в дните,

една блудница, объркваща сърцето,

тя търси обич, но оглежда се в лъжите,

тя потънал кораб е в морето.

 

© Мария Амбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • ,,тя търси обич, но оглежда се в лъжите,
    тя потънал кораб е в морето.''

    БРАВО! Много ми харесва! Много е силно...

Предложения
: ??:??