10 апр. 2009 г., 10:22

Живот в безпътие 

  Поэзия
611 0 4

 

Живот в безпътие


Живот в безпътие със теб живеем,
вървим в тъмата черна на безпътен свят,
на радостите леки вече се не смеем,
но заедно търсим спасителния бряг.

Минали сме вече покрай слънчев огън
и във ледена пустиня даже сме били…
Няма смисъл по кокоши път да ходим
щом апатия таим към общите мечти.

Животът – зъл скъперник се оказа,
любовта за двама ни остава си копнеж;
с желязна воля ангел ни наказа,
но демонична скръб обсебва огнената пещ.

Погледна ли те сякаш сляпо се оглеждам
в огледало от съмнения; неволен страх
в очите ти аз ясно вече виждам,
но за миг не съжалих, когато го съзрях.

Когато съм без теб и ти без мене,
нощите превръщат се във дни…
Живот в безпътие със тебе заедно живеем,
но поотделно всеки пътя си откри.

© Теди Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??