Със хляб и сол посрещат се парадно бледи истини,
изровени под кал на нечий блудкав ум.
В храм отсядаме и съществуваме, за миговете
в делници обесени.
Сега и тук със теб сме верни богохулници и куп от грешници,
желаещи единствено хомот.
Сега и тук са само гости срещнати, а след това са минало и там.
Във храм отсядаме и съществуваме за вчерашно сега и утрешното там.
© Миленита Все права защищены