21 окт. 2018 г., 13:39

Животът трябва да е колебания 

  Поэзия » Философская
479 1 8

Издишване и вдишване,
живот или пък съществуване?
Един атавистичен страх,
рефлекс от пещерите в мрак.
 
Животът трябва  да е колебания,
мига измежду две дихания.
Потапяне там някъде - в дълбокото
или летеж към най – високото.
 
Животът трябва да е там, където
лети перцето волно във небето
или листо понесено от вятъра,
танцува, лута се, премята.
 
Животът трябва да е там, където
се гмуркаш в дълбините на морето.
А там дивиш се на безброй неща,
и виждаш странни същества.
 
Животът трябва да е там, където
преследваш  в пориви сърцето.
До дето срещнеш най-накрая,
прекрасни две очи в безкрая.
 
Ако си сляп и ням, и глух -
за всяка красота к звук.
Не би изпитвал колебания,
за този миг от две дихания.

 

© Светлан Тонев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??