26 окт. 2021 г., 22:19

Как се правят пари от чужди сълзи 

  Поэзия
360 2 1

 

Гледам, Радев и Борисов 
са си стиснали ръце.
Аз направо се сащисах.
Чудо, но от де се взе? 

 

И народ като на сватба,
свирка с пръсти във уста.
Един с вила, друг със брадва...
Радват се на чудеса. 

 

А ония - все са в поза.
Щракам аз, момента скъп.
И разбирам, че от доза
восък, ляти са в калъп. 

 

Щели във музей мадамски
да ги слагат. За сеир.
Първи фигури - балкански,
са от роден панаир. 

 

В Албиона има наши,
а в Тюсото е с пари.
Пак за чуждите търгаши
черга нашенска гори. 

 

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??