8 янв. 2017 г., 16:41

Какво може да ни обедини? 

  Поэзия
684 0 0

Какво може да ни обедини,
когато сякаш всички 
сме разпръснати около пътя
и търсим новия си дом?

 

Нашата цел ли,
или всеобщото страдание?

 

Дали щеше да я има
тази пуста цел,
ако не бяха затворили
вратата на собстения ни дом?

 

Щяхме ли сега да сме 
на пътя и да търсим
 нещото, което имахме?

 

Това, което ни накара
да поемем този път,
не бе целта,
а страданието по тази цел.

© Емил Костов Все права защищены

За голямата криза в Америка

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??