7 нояб. 2013 г., 22:14  

Като молитва 

  Поэзия » Любовная
869 0 22

"В този ден ще превземам пространства", Мира Дойчинова, "Четвъртък"

 

Аз не зная какво е да литнеш –

да превземаш далечни пространства.

Любовта ми  е тиха молитва,

а пък дните ми – радостен  празник.

 

И не зная какво е да стъпваш

по жарава със боси нозе.

Имам тебе. И без да те търся,

ме намери и  сам ме превзе...

 

Боже, влей малко лудост в душата ми  –

нека трепне и тя като птичка.

Час поне да се видя крилата.

Миг поне да обичам различно!

© Елица Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??