1 янв. 2018 г., 19:41

Като на приятел... 

  Поэзия » Юмористическая, Философская
750 0 1

Когато тръгваш тихо,

Не затръшвай с яд и пътната врата.

Едничка тя е не виновна,

че "пак не срещна" топлина...

Когато тихо си отиваш,

Не проклинай с нежни думи –

Маскарад...

Театърът е просто име 

на сцената, където си игра.

Във филми и във роли

обличаше се нощ и ден,

и търсеше какво "говори"

всеки поглед, всеки глупав жест.

Интриги и лъжи оплете,

а днес затръшваш и поредната врата.

Бъди ти себе си!

И те съветвам:

Забравяй реплики от сцени –

по леко се живее.

Останалото ни е изпит и урок по суета.

 

© Калина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Браво! ЧНГ! Желая успешно да вземеш този изпит по суета! Аз, честно казано, не съм го изучавала този предмет... Но на теб желая успех!
Предложения
: ??:??