Търпелива съм като вода,
синева съм,
отразена от небе лазурно.
И езеро съм, океан, море, сълза,
роса и бързей от река,
така обичам - бурно.
Притихвам в отливи,
разплисквам приливите шумно.
Понякога съм приток кротък,
или непокорен водопад.
Снежинка съм
с живот красив, но кратък,
градушка съм, докоснат ли ме с хлад.
Мъгла съм, ако някой ме изгуби,
порой помитащ за предатели
в графа "и други".
За същите смразяващ лед съм
и попарваща слана.
Пречистващ дъжд с тъга в дъга,
когато цялата любов съм...
и търпелива съм като вода.
Galaxi
© Галина Все права защищены