5 февр. 2015 г., 17:35

Кедър 

  Поэзия
480 0 2

Може би твърде късно те срещнах,

може би е твърде късно за изповеди,

може би е твърде късно да те допусна в живота си,

може би е твърде късно да остана в живота ти...

 

… И все пак аз те обичам,

дори да си тръгнеш,

дори да си тръгна            

дори никога повече да не те видя…

Да не те докосна…

Да не те целуна…

... Аз имам своите сънища!

 

Аз бях там, където беше и ти.

Ти вярваш в това, в което вярвам и аз,

а времето и пространството са просто илюзия… понякога!

 

Но ти ще останеш в сърцето ми

и често ще идваш в сънищата ми,

защото твоите мисли ме търсят!

И тогава там под кедъра ще разговаряме – за Бог, за света и за хората

и ще ми шепнеш на твоя език,

с нежен глас ще ми пееш песните си

и с пълно гърло ще крещиш името ми.

 

На сутринта ще се будя с умора,

все едно цяла нощ съм пътувала

и ще мириша на парфюма ти.

По нозете ми ще има пясък,

а в косите си ще намирам иглички от кедър.

© Клариса Илиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря
  • "а времето и пространството са просто илюзия… понякога!"

    Дали се срещат пътници,които
    в насрещни нощни влакове пътуват?
    Едните губят мисли сред мъглите,
    а другите - умеят да сънуват...
    Протягат сънищата потни длани
    да се докоснат, да оставят белег.
    След утрото все нещо ще остане-
    дори да е една игличка кедър...

    Харесах! И благодаря за вдъхновението!Добре дошла и дано ти е уютно сред нас!
Предложения
: ??:??