Кое е по-добро?
В забързания двадесет и първи век,
отправил взор в роботизацията,
да бъдеш със душа на истински човек
все още се брои за ценно качество.
Да го откриеш в някого до теб
и го приемеш без предубеждение,
без тайна завист, без опънат нерв
е също жест - добър за уважение.
Но за нещастие настъпи модата
на връзките и на възхода лек
и с нея да си в крак удобно е
да бъдеш все на някого човек.
Ще ти измислят титли и заслуги,
ще те въздигнат чак до осмото небе,
а вместо тебе ще опъват другите,
рискувайки да бъдат деМоде.
© Юлия Барашка Все права защищены