20 сент. 2009 г., 20:13  

Когато не си готов 

  Поэзия » Другая
562 0 7

Когато ти се свиди любовта,
недей изобщо да я споменаваш!
Възможно е във този миг с уста
в сърцето чуждо да я призоваваш!
И тя да дойде, махайки с крила,
а ти не си готов да я приемеш!
Сърдита, тя ще прободе в гръдта,
не тебе, другия човек засегнат!

Когато ти се свиди доброта,
не се усмихвай, няма да излъжеш!
Макар за кратко да стопиш леда,
едва ли кървавото ще превържеш!
А щом леда над раната стопиш,
представяш ли си болката ужасна!
Иди си по-добре да се наспиш,
отколкото да даваш ужким щастие!

Когато няма в твоето сърце
ни обич, нито щедрост, нито милост,
самичък скрий се, по-добре,
дано за твойте лични рани
да ти стигнат силите!

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??