6 мар. 2012 г., 15:53

Когато си здрава и млада 

  Поэзия
562 0 11

КОГАТО СИ ЗДРАВА И МЛАДА

 

Когато си здрава и млада,

не чувстваш, че идва слана.

Играеш си с времето, търсиш наслада.

Не мислиш за дълг и вина.

 

И толкова мъдрост в играта ти има,

тоз миг е прекрасен, лови!

Лови и пази ги тез бисери свидни -

те топлят при скреж и мъгли.

 

И нека не казват, че старост и радост

успяват да слеят в едно.

Безгрижната младост, запретената сладост

са вечното райско дърво.

© Анка Келешева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??