30 апр. 2009 г., 00:39

Когато те обичам, не вали 

  Поэзия
675 0 2

Когато те обичам, не вали.
Мъглите стелят се над светлата зора.
В очите ми чернеят залези.
За мен си вече минало и болка, и тъга.


Ще се върнеш ли?
Това е вече без значение, аз пак съм силна,
и пак сама, и пак обичам, и пак вали.
Когато ти прощавам, чашата ти със кафе изстива.
Цигарата догаря във душата ми.
(А ти не пушиш, аз кафе не пия).
Тази сутрин го изпий горещо.
И върви, не се обръщай, не се връщай.


Когато те гледам, влаковете закъсняват.
Ти не пътуваш с влакове. Аз пък - да!
Днес е точно навреме.
Не гледам, не искам, не дишам.
Тръгвам, не се обръщам, не се връщам!

 

© Мег Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??