3 янв. 2017 г., 17:02

Когато тя си тръгне 

  Поэзия » Другая
255 0 0

Последната любов
сега е тиха
и по гръб лежи
във полумрака.
От телевизора
бръмчи "Ролан Гарос".
Тя своя тото шанс 
все още чака.

 

Отишла си е 
младостта.
Халатът ѝ все още диша
на фотьойла.
Последната любов
забравила е вече
свойте тридесет 
отминали любови.

 

Последната любов
оставя очилата 
с правоъгълни стъкла
до телефона.
Последна благодарност,

и заспива уморена

под домашната икона.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??