24 апр. 2013 г., 21:12

Кой кого ловува? 

  Поэзия » Любовная
532 0 1

Кой кого ловува?

 

Разхождам се в гора от непознати

и изведнъж съзирам най-прекрасната жена.

А ти, най-свята от създанията святи,

изплъзваш ми се в нощната тъма.

 

Мъжът във мен решава мигновено:

ще те преследвам – просто няма как,

на красавица такава всичко е простено.

Готов съм да ме правиш на глупак!

 

Воден от първичните инстинкти,

от непознатите емоции залят,

аз търся те сред хилядите сенки.

Долавям бегло твоя аромат...

 

 Но настигам те и бързо те приклещвам,

най-накрая срещам те очи в очи.

В сюблимния момент объркано поглеждам

и осъзнавам – всичко туй диктувала си ти!

  

Върху страстта загубил съм властта си,

твърде късно просветление ме озари.

От началото ловецът ти била си!

Давай… във капана си ме примами!

© Никола Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??