12 окт. 2010 г., 22:24

Кой, по дяволите, е измислил любовта? 

  Поэзия
1404 0 7

Кой, по дяволите, е измислил любовта?
Кой ù даде име, право да обрича?
Кой я е заченал? Кой? И как? Кога?
... Е решил, че трябва всеки да обича?

Аз не искам да обичам. Дръжте я далеч!
И недейте говорете, че е "рай неземен"!
По-добре ме прободете във гърдите с меч,
тръгне ли да пуска пипала към мене.

Аз не искам да поглеждам в нейните очи.
Как ме разтопява с нежен поглед само!
И не искам да я чувствам - дяволски боли...
Не, недей разпалва силния ù пламък.

Пламне ли веднъж, Тя изгаря всичко
и обгръща всичко в тежка тъмнина.
А за да накаже, дето си обичал,
те оставя смачкан. Сам... със пепелта.

© Теди Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??