24 окт. 2009 г., 20:12

Коледна приказка 

  Поэзия » Другая
994 1 2


Пусти са улиците в Коледната нощ,
а са пълни домовете с радост и разкош.
Виелица вие в града и в гората 
и снегът пада и украсява земята!

С тихи стъпки в нощта
нещо разваля бялата украса
и оставя кървави стъпки в снега!

Едно детенце малко...
Детенце босо, голо,
търси място, където да прекара нощта...
Та нали е Коледа?
Нали всички са добри сега?!

Чука на една врата и със сълза
на посинялата си бузка
моли за помощ
жена, уж набожна!

Но затваря се вратата пред замръзналото дете
и то ляга в снега,
потънало в своята мъка
и безкрайна самота!
И проплаква тихо в нощта
"мамо, къде си сега".

Дойде бързо, бяла смъртта
и взе невинната душа.

Качи се там горе на скалата сега
и погледни към долината!

Там ще видиш реката
с мъртви мечти, 
удавени от тълпата
и човешката злоба!

© Д-р Кървава Баронеса Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??