По Коледа се случват чудеса -
Разбрах това в настъпващата зима.
Принцесата ми, (с късата пола)
взе кинтите и бързо ме подмина!
Не бе изобщо с шапка и бельо,
и нямаше шампанско във ръката.
Излегна се на старото легло
и сложи в миг цигара на устата!
Опитах се да кажа две слова,
да я разпитам малко за мечтите.
А тя ме почна ловко със ръка,
погледна ме с досада сред очите!
Платих й да се маха на мига!
Не исках вече никакви принцеси!
Излязох вън, изкарах си яда,
а Снежният човек юмрук отнесе!
Дори го ритнах лошо по гърба,
сравних го истерично със земята!
И в този миг съзрях една жена,
изправена сред бръснещия вятър.
Тя се наведе, грабна топка сняг
и почна по снега да я търкаля.
Като дете сред падналия мрак -
наблизо, покрай мен да обикаля.
И Чудото... се случи тази нощ -
Една Звезда се спусна от небето!
Камбаната удари в полунощ
и нещо ме прободе във сърцето!
....
С купчина сняг и с по-вече душа
направихме човек и половина!
Останах сред звездите на нощта!
Жената ми помогна. И замина!
Юри
Йовев
Януари
2020 г.
© Yuri Yovev Все права защищены