19 апр. 2018 г., 01:40

Концерт 

  Поэзия
549 3 4

Разпада се пиано горящо…
За нотите нежност – отвеян
излиза пианистът със фрака –
клавиши от пръстите стенат…

Листове нотни политат;
светлина от димни завеси
изпраща старите рими,
угасват любовните свещи…

Диригент се покланя навред,
излиза със тежките стъпки…
Ръкопляскат нощните сенки –
салонът остава безмълвен…

© Княгиня Нощ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??