Да е светлина в душата,
а по пътя - щедро слънце!
С благослова на земята
да покълва всяко зрънце!
Да е вдигнато челото!
С тежест - думите узрели!
А на дните колелото
да въртиш с мечтите смели!
Огън твоята камина
за семейството да пръска!
Но и чужд човек да мине,
да го приютиш зимъска!
Плачеш ли, да е от радост!
Верен да ти е другаря!
Нека до дълбока старост
обич в теб да се разгаря!
Да е обич споделена!
Мъдър - всеки избор личен!
С нищо да не е сломена
вярата, че си обичан!
Коренът ти здрав да бъде,
рожбите да го прославят!
И издънки да завъди
той в земите на България!
С тези думи от сърцето
твойта Коледа орисвам!
Да поникнат там, където
с Божи промисъл са плиснати!
Амин!
© Мария Панайотова Все права защищены
Прегръщам те с топлината на сестринската прегръдка! ❤️🌹🥀🌷🌺🌻🌼🏵️💐🌹❤️