13 сент. 2012 г., 23:26

Кръстът Христов 

  Поэзия » Другая
480 0 1

Бият отново църковни камбани!

Кръстът Христов засиява над нас!

Богородица на празника ни кани

и ни целува, дарява с любов!

Над иконите ний  сме се свели.

Молим отново за прошка, добро!

Всеки свещица си палва за здраве!

Мирът изпълва земното  кълбо!

Целият свят замлъква във святост!

Всяко голямо и малко зрънце! 

Всичко свети във сила и слава!

Гледай, радвай се и се моли!

Нека се махнат всички несгоди!

Вечно да има мир на земята!

Гладни и боси да няма души!

Никой да не се превръща в просяк!

По-малко от раните да ни боли!

Доброто пак да тържествува!

Всеки усмихнат, щастлив да върви!

Всяка сълза да си заслужава,

всеки урок да ни учи не рани!

Пътя във тъмното да ни показва,

за да сме смели и не грешим!

Молим се!!!

Да ни води кръстът Христов!

За да се сбъднат мечтите наши!

За да се къпем в мир и любов!


 

© Маргарита Петкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Честит празник! Нека не забравяме никога, че страданията на Христос на Кръста са и заради всеки един от нас!
Предложения
: ??:??