28 февр. 2019 г., 08:00

Кучето на Павлов 

  Поэзия » Философская
980 1 1

Дори да нямам куче... Бих го кръстил "Бяс"...

То диво щеше да е... И премерено приятно...

И моята порода е такваз... 

Дали човекът куче е... или обратно?!

 

Защо богати с разум, ала мерзки зли...

Ний хората се хапем със омраза...

С дела раняваме се - близки най-добри...

Нима без съд не е духовната проказа?!

 

 

© Пенчо Пенчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Кучето на Павлов си е първосигнално основно! Приличаме си по второсигналните провокации.
Предложения
: ??:??