9 авг. 2023 г., 08:46

Кукла на конци 

  Поэзия
460 2 2

 

Ти си

като повредена кукла

Кукла на конци

Някой дръпнал ти е шнура

и объркал

всичките конци

Можеше преди

да се усмихваш

Можеше да тропаш

Да се сърдиш

Можеше да ме нахокаш

А сега...

Седиш...

И не говориш

Не се смееш

Не мърмориш

Дръпна ли конеца,

уж крачето да раздвижа...

Ти повдигаш си веждата

и едно око затваряш

Дръпна ли конеца за веждата...

Ти отпращаш ми юмрук в брадата!

Ако искам да се смееш

Ти започваш да ми блееш

Ако искам да ми пееш -

скъсваш се да рониш сълзи!

Ти си кукла повредена

Със объркани конци...

Ще те пратя на поправка

Да оправят

всичките,

омешани конци!

Ех, дано...

и сърчице

да ти пришият,

че да станеш истинско човече...

Кукла ...вече да не си!

Valentina Mitova

01/08/2023

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??