30 сент. 2011 г., 11:50  

Къде 

  Поэзия » Философская
829 1 18

КЪДЕ

 

Къде хвърли пъпа ми, мамо?

На облак ли?В кошче за смет?

На зарче ли с него играхте?

Ама че улав късмет!

 

Къде хвърли пъпа ми, мамо?

На игрище или на летище?

На полети все да играя...

Играя си просто и... нищо.

 

Къде хвърли пъпа ми, мамо?

В храм ли изографисан,

та все между Рая и Ада

търся себе си. После и Смисъла...

 

Хвърлих го, чедо сред клоните

на стария дъб насред двора,

в гнездото на пилето, пойното.

Затуй не си като ,,хората“.

 

Хвърлих го, хич не помислих,

че дни идат зли, песногонни...

Прости ми. Поспи ми, детенце.

Ще дойдат други сезони.

© Алина Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??