17 авг. 2006 г., 20:26

Къде да те намеря? 

  Поэзия
765 1 3

Изгубих денем твоите очи.
Изгубих нощем твоите ръце.
Светът жесток дори и той мълчи
и празно е във моето сърце.
А тез очи по детски доверчиви
събуждаха ме сутрин без преструвка.
И тез ръце тъй нежни, боязливи
приспиваха ме с твоята милувка.
Нелепа беше нашата разлъка -
в мълчание, без думи и стрели.
Заключена съм в самота и мъка
в дома ми между четири стени.
Къде да те намеря, да те върна?
Да върна и ръцете, и очите.
И в моя ден отново да прегърна
и любовта, и вярата, мечтите ...

© Дорика Цачева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??