21 янв. 2015 г., 09:57

Към моето сърце 

  Поэзия » Другая
558 0 2

Към моето сърце

 

Живей, сърце! Изгаряй в своето огнище -

студено е на хората..., раздавай топлина.

Поема за живота с тебе ще напишем.

Кандилцето ти нека да излъчва светлина.

 

Отваряй си вратата, хлопат ли на нея -

бъди уютен дом за ближния в нощта.

Моли се Богу за което с теб копнея.

Обичай даже и след прага на смъртта.

 

Прощавай, за да нямат сила греховете.

В потира ти да се намира вино с хляб.

Камбанката ти в слово да звъни, поете.

Да бъде вярата ти живо семенце синап.

 

Носи си кръста - твоя вечен знак на гроба.

Лети молитвено, макар да паднеш, мой Икар.

Боли те, страдаш с черна родова прокоба...

Излъскай котвата - надеждата ни - от ръжда...

 

Сърце, пред тебе плава тих попътен вятър -

ти знаеш пристана, където ще те заведе...

Въздигай знамето на истината - свободата.

На него пише името на седмото небе.

 

© Върбан Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря и извинявай за късния коментар!
  • Заставам зад всяка една идея във стихотворението, а това не се случва често. Силно и въздействащо! Поздравления, Върбан!
Предложения
: ??:??