5 февр. 2015 г., 01:29

Към теб, читателю 

  Поэзия » Другая
307 0 4

Порадвай се на всеки хубав жест.

С такъв върни му ти веднàга.

Излизай чист от всеки пробен тест,

за да почувстваш радост блага.

 

Порадвай се на всеки хубав знак

подсилен и с добрата дума.

И в тоз момент отвръщай тихо пак

с добрата дума, не със глума.

 

И следван ли си от една любов,

отвръщай със любов голяма.

И трябва винаги да си готов

за нея да се хвърлиш в яма.

 

Поискат ли от тебе дар голям

и за народното ни дело,

бъди тогаз категорично прям

и от сърце дарявай смело.

 

Потърсят ли те за голям залог -

живота си да го похарчиш,

тогава направи го този влог

и с лихвата да го изхарчиш.

 

Тогаз ще имаш във душата мир

и горд ще си посрещнеш края.

Със мисълта, че си живял без кир

да се здрависаш със Оная...

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря!
    Трогнат съм от вниманието, ксоментариите и оценката!
    Хубав ден и нови вдъхновения!
  • Чудесни поетични съвети!
  • Поздравявам те с новата творба -талантливо сътворена както всеки път!
    Бъди жив и здрав, Никола и ведър ден!
  • Чудесни, мъдри послания!
Предложения
: ??:??