18 апр. 2009 г., 20:21

Късно... 

  Поэзия » Философская
400 0 5

Камбаната у мен замлъкна.
Късно е...
И в църквата отдавна
догоряха свещите.
В душата ми остават като спомен
стари свещници.
...
Сърцето ми е пристан
днес, за празни салове,
набързо пригодени да отплуват
срещу залеза.
Пустинно сухи са
останали очите ми.
Дори сълзите сол са станали.
...
Сърцето ми е пристан
за безбожие,
дори когато пред олтара на колене съм.
А храмът е затворен.
Късно е.
Камбаната удари
звън последен...

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??