Има приказка една
от много стари времена,
как на българския бряг
дохожда конница със силен бяг.
Водил я добър и смел юнак,
белязан бил от бог със знак,
името му било Аспарух,
бил той с много силен дух.
Гледали на него като Бог,
верни му били до гроб,
забил той българското знаме
и казал: - Тука ще остане.
Тука ще е нашата държава,
ще живее в нея, който заслужава,
тука ще се раждаме, множиме,
ще носим българското име.
Тоз красив и чуден край
ние ще превърнем в рай,
ще сме силен и добър народ
и ще пазим българския род.
И вече много векове,
преминали през трудност, боеве,
не сме забравили ний своите герои
и тачиме ги като близки свои.
Българийо, историята ти пази,
заветите на хан Кубрат помни,
бъди ти силна и обединена,
за да не бъдеш победена!
© ПЕНКА КАМБУРОВА Все права защищены