1.
Измъчвай ме, Любов, докрай,
но спри! Не си отивай!
Аз много бури претърпях
и труден път изминах.
Бях пълен мрак.
И пустота.
Бях ледена висулка.
А с теб, Любов,
аз съм Жена -
от плът и кръв съм -
жива!
Затуй измъчвай ме докрай,
но спри! Не си отивай!
Защото земята ще разбия
и пак ще те открия!...
2.
Сложи ръката си във моята ръка
и приласкай ме
в тази лятна вечер.
Не виждаш ли как
всичко наоколо е пусто?
Не виждаш ли как
всичко наоколо е пусто
и студено?
Приласкай ме
близо до сърцето си.
И какво като злословят хората?
Те не знаят що е луда обич!
Аз нямам много думи, а дела...
Ще ти изпея славеева песен!
© Латинка-Златна Все права защищены
Какво пък би направила - за свободата!
Ти си не само златна, но и огнена!