"Любящите хора живеят в свят, пълен с обич,
враждебните хора- в свят, пълен с омраза.
Същият свят." У. Дайър
Гаден си и си го знаеш,
просто си такъв човек.
Чувството да се покаеш,
ти е непознато може би от век.
Ще завидиш на съсед от горния етаж,
ще спукаш гумите на друг.
Ще хвърлиш плюнка на поредния паваж
и ще поздравиш казана с юмрук.
Гаден си и много ти тежи,
душата ти прогнила и безкрайно наранена.
Никой нощем до тебе не лежи,
последната ти бе една жена платена.
С поглед грозен оглеждаш се навред,
къде ще извършиш поредното си злодеяние.
Но първо, моля ти се, най-напред,
поискай от Бога своето покаяние!
Посветено на един от тълпата...
© Естрея Ангел Все права защищены