6 июл. 2023 г., 14:59

Лудо лято 

  Поэзия
309 1 3

ЛУДО ЛЯТО

 

... четвъртък е – и лудницата пусна! – и всички луди тръгнаха в града,
с угаснал фас на долната си устна дори и аз сред тях развях брада,
посипах си главата с морска пяна – и мислих по напуснатия кей
дали не ще разчопля стара рана, ако извикам някому: – Здравей! –
написал две-три стихчета бездомник, които никой няма да чете,
за мене кой ли в тоя град ще помни? – пък и не ми и трябва въобще,

 

излишно е дори и да се питам живял ли съм, или не съм живял? –
в светото триединство – мисъл, ритъм и рими, дето Бог ми ги е дал,
дали, ако премина през площада, пак ще ме спре любимата Жена,
беглец от Седмата маза на Ада! – да литна пак в спирали светлина,
а Главната на Варна беше пуста, във шадравана плиснах се с вода.
Четвъртък е – и лудницата пусна! – и с моя Господ тръгнах през града.

 

6 юлий 2023 г.
гр. Варна, 13, 15 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??