Това е по-приятно за всички четиво,
dори от любимото за мен плетиво.
Ще пиша вече за любов и радост,
tова е нежното ухание на младост.
Обръщам гръб на ядове и грижи,
не ме интересуват ничии капризи.
Нека е приятно, нека да ми е леко -
всички неприятности да са далеко.
Сега е прекрасен сезон - пролетта.
Аз все се каня като птица да летя,
искам да бъда като пролетно цвете,
да съм във ръцете, а не във нозете.
Да ме съзерцават и да ме миришат
и нежни стихове за мене да пишат.
Най-после да се усетя и аз значима
и за някого вече да бъда любима.
Ще се съвзема и ще имам сили
да кажа пак на някого и аз "мили".
Дано вече да е любов от звездите,
но да е истинска, не само в мечтите.
© Нели Все права защищены