Заселих се. В сърцето ти. Под наем.
А хазяинът ми калпав се оказа.
Предложи ми апартамент четиристаен.
А тесногръдие получих. И омраза.
Поживях натясно доста дълго време.
Голяма Алиса в един малък свят.
Любов ли? Дявол да я вземе!
Наместо с нежност,
сдобих се с жилав врат:
старах се и работих до отричане,
но наемът не смогвах да платя.
И мислех, че хазяинът обича ме,
затуй ми вдига непосилно летвата.
В епохата след теб се претопих.
Не слагам равенство между "любов"
и "свръх - изискване".
И Слава Богу, бързо те изтрих.
Цялата любов съм. До поискване.
© Елена Биларева Все права защищены