24 авг. 2015 г., 17:45

Любов на срички 

  Поэзия
828 0 5

ЛЮБОВ НА СРИЧКИ

Чаровна циганка е любовта, 
със светещи очи на черна котка - 
най-сладката измама на света, 
в сърцето ти забила хищни нокти.

Но по рождение е сляпа тя, 
и глуха е на всичкото отгоре... 
Не ù поднасяй никога цветя,
преди да можеш с нея да говориш!

По дланите ù думите пиши, 
на пръстите ù знаците разчитай -
ще те боли, но щом веднъж реши, 
тя всеки атом в тебе ще опипа!

Угасва бързо всяка красота,
а думите отлитат като птици,
и ти оставаш само по душа
с една любов, изплакана на срички!

© Христина Радомирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??