12 сент. 2007 г., 09:10

Любов по време на вълнение 

  Поэзия
967 0 4
Любов по време на вълнение

Любов ли е или омая,
което вдига и премята
телата ни
и ги заплита тъй, че да не знаем
кога изплуваме, кога се давим,
къде са ни главите и къде - краката
и колко време можем
без въздух да живеем под водата.

Любов ли е или омая,
което надълбоко ни завлича
и на край прилича,
но не може да е краят.

Любов ли е или омая,
което ни спаси накрая
и мощно ни запрати в пира на сетивата,
сред шупналата бяла пяна на вълната.

© Мариана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??