28 апр. 2011 г., 15:29

Любовта не е... 

  Поэзия
681 0 1

ЛЮБОВТА НЕ Е...

 

Колко рими изхвърлих в коша?

Колко чувства изсипах в нощта?

И все не намирам точните думи

да ти кажа какво е за мен любовта.

 

Тя не е само нежност и ласки.

И не е само въздишки в нощта.

Често ги има и тъмните краски.

И отровата злъчна на ревността.

 

Трябва ли клетви за вярност да има?

Без вярност каква ти любов?

Трябва ли вечно да си доказваме

кой за другия и на какво е готов?

 

Ако мъка в теб се прокрадне,

искам тогава до теб да съм аз.

Споделената мъка с човека до тебе,

тя няма да има същата власт.

 

Всичко това са го описали древните.

И думите мъдри уж ни окрилят.

Обичаме меда на пчеличките, дребните,

а ги проклинаме, когато ни жилят.

© Ник Желев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??