8 апр. 2015 г., 12:32

Майчина отмяна 

  Поэзия » Для детей
1356 0 0

МАЙЧИНА ОТМЯНА

 

Мъничката Гичка

много  е добричка.

На мама помага

много ù приляга.

 

Дворчето измита,

плетките заплита:

рокличка червена

на куклата Лена.

 

Синичко елече

на малкото мече,

полички с презрамки

за двете сиамки,

 

на слончето Тови

чорапки - шушони,

шалченце на Шарко,

шапчица на Марко.

 

Цветята полива,

плочника измива,

тупа и подрежда,

песнички нарежда.

 

Вкъщи татко, мама

много я обичат.

Весела, засмяна

мило я наричат:

"майчина отмяна".

 

 

 

 

© Анка Келешева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??