19 апр. 2009 г., 08:29

Малки думи за през пътя 

  Поэзия » Другая
555 0 1

(дует с Джейн)

 

Аз искам
          да те опозная...
Да видя твоя рай.
За твоя ад
           аз много слушах
(това е песен стара).
Аз искам да те опозная, свят!

Затова и моя път се разширява -
до небеса,
виждам вятъра да идва.
Облаци,
       птици,
              чудеса,
Тук светът ми се разкрива,
малки думи за през пътя,
съчинявам с всички вас...

И аз
пътувам... Надалеч... Светът без време
се преражда в нещо ново – невидяно.
И други стъпвали са тука. Преди мене.
Но за мен е нова...
                 приказка...
                          реалност...

Непознати точки, достигам,
намирам себе си, отразен там долу...
Копнея...
          Живея...
                   Постигам...
Всичко старо неизпълнено и всичко ново,
дали да те гоня по облаците като скачам,
или това ще да е...
                   друга мечта значи?

Не е. Ти си моята мечта –
светът събран във себе си...
                        и всераздаден...
Аз намерих твойта красота -
във мен самата.
               Сега съм аз на ред.

                  Да ти я давам...

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??