6 июн. 2016 г., 17:47

Малък Зайко 

  Поэзия » Для детей
709 0 1

;МАЛЪК ЗАЙКО

 

Седнал Зайко на поляна,

плаче, едри сълзи рони,

че отказа отзарана

тези пусти макарони.

 

Все сърдит е малък Зайко,

ту е млякото горещо,

и тоз сладък Многознайко

все го молят с друго нещо.

 

Неговата мила майка

за детето се тревожи,

хем се чуди, хем се вайка

какво вкусно да предложи.

 

На него много му се спи,

май сънят му е по-сладък,

мило детенце, разбери,

тъй ще си останеш малък.

 

Ако искаш да порастеш

и да станеш голям юнак

ти трябва много да ядеш

от най-различен зарзават.

 

Чушки, моркови, домати,

краставици, зелки пресни,

с витамини са богати

и за ядене чудесни.

 

Вече добър е Послушко,

не се мръщи на храната,

стана малък Дългоушко

най-бързият във гората.

© Анка Келешева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Анка, сверявай си часовника! ,,Ту му млякото горещо, ту пък друго нещо..." е казано от Чичо Стоян в ,,Сърдитко"! Извинявай!
Предложения
: ??:??