10 дек. 2015 г., 00:16

Манифест в анапест 

  Поэзия » Другая
303 0 2

Замразявай си грозната дума.

Не ровичкай във гнилата шума.

Не пледирай за лошия ред.

Не харесвай и тиква на плет.

 

Не обичай да правиш золуми.

Не пропускай добрия си пик.

Не разтягай надълго локуми

и не бягай от златния миг.

 

Призовавай я вярната мисъл.

Приближавай и своя си връх.

И намирай за себе си смисъл

да си пръв и от всичките- свръх.

 

Позволих си сега да напиша

и за тебе един манифест,

и във него спокойно да диша

триизмерната стъпка анапест.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??